diumenge, 19 de desembre del 2010

Conxa Pérez celebra 95 anys...

Per celebrar els 95 anys de Concha Pérez, unes 40 persones es van aplegar ahir a l'Espai Obert del barri de Sants, en un homenatge organitzat per l'Ateneu Enciclopèdic Popular.


La Concha Pérez és una militant llibertària amb una llarga relació amb el barri de Sant Antoni, a qui vam tenir la sort d'entrevistar fa un any i sobre la qual escriurem més en els propers mesos. Durant els anys 30, la Concha va assistir sovint a un ateneu llibertari que estava a l'avinguda Mistral: l'Agrupació Cultural Faros. Posteriorment, va estar empresonada un temps a la presó d'Amàlia, al Raval, vora la Ronda Sant Pau. Acabada la guerra i els anys d'exili, va treballar a una parada de bijuteria al Mercat de Sant Antoni, fins ben entrada la primera dècada del segle XXI, quan ja tenia més de 80 anys.

Amb motiu del seu homenatge, El Periódico li va fer una breu entrevista que podeu llegir aquí. Si preferiu una entrevista en més profunditat, us recomanem aquesta altra, realitzada per Sara Moroni. La Concha va participar en l'assalt al quarter del Bruc, estigué al front a Belchite, i treballà en les col·lectivitzacions, entre moltes d'altres coses. Fins a la seva autodissolució a finals del 2006, va formar part de l'associació Dones del 36, que va donar a conèixer els avenços polítics obtinguts per la dona durant la Segona República. I les lluites no acaben aquí. No fa gaire va participar a l'homenatge a Miquel Pedrola al barri de la Barceloneta, i també a la protesta contra la visita del papa a Barcelona, com podeu veure a la foto!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada